Teknikdagboken En blogg om teknik i vardagen

20Jul/111

Anpassa kontoutdrag för smartbudget via Regular Expressions

Jag använder mig av Smart budget för att följa upp mina kostnader. Deras tjänst bankimport för att importera transaktioner från en kontoöversikt är riktigt smart. Men sen ett tag tillbaka har min bank börjat lägga in datum i beskrivningen, vilket skapar problem. Import tjänsten kommer nämligen ihåg vad jag markerat en transaktion som för utgift/inkomst vilket gör att de flesta transaktioner kan importeras direkt då de redan är kategoriserade. Med kategorier menar jag ex. Inkomst -> Lön.

Men sen en tid tillbaka har min bank börjat lägga in datum i kortbetalnigar vilket gör att varje transaktions beskrivning blir unik. För att få bort detta kan man använda sig av Notepad++ och Sök/Ersätt funktionen inställd på Regular Jag gillar Regular Expressions och man kan säkert lösa alla världens problem i ett sådant uttryck, men jag kommer aldrig ihåg hur man gör 🙂 Efter lite testade kom jag i alla fall fram till ett uttryck som passade för att plocka bort texter liknande "Kortköp 110720 ".

((Kortköp )\d\d\d\d\d\d )

Sådär, då kunde jag importera alla mina transaktioner precis som tidigare.

Intressant inlägg?

Prenumerare på vårat RSS?

Kommentarer (1) Trackbacks (0)
 1. Hej

  Kul att du skriver om vår tjänst och att du löste problemet. =)

  Vi hjälper gärna till och löser problemet så att det fungerar direkt och för alla som har din bank.

  Du kan använda denna sida: https://www.smartbudget.se/importsupport för att hjälpa oss.

  Mvh

  Joacim
  Smartbudget

  PS. Trevlig blogg. =)


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.