Teknikdagboken En blogg om teknik i vardagen

9Jan/143

Gratis reklamfinansierat mobilt internet

Idag betalar de flesta 5000-12000kr över 2 år för sina mobiler inklusive mobilabonnemang och det har generellt sett blivit dyrare de senaste åren. När jag köpte min första androidmobil var snittkostnaden ca 8000-10000 för abonnemangen över 2 år då flaggskeppsmobilerna ingick. Nu är det snarare 10000-12000kr det handlar om.

Därför är det trevligt att det nu händer lite grejer som kanske skakar om marknaden. Jag har i dagarna upptäckt två reklamfinansierade abonnemang och har skrivit upp mig för båda.

Wifog

Wifog erbjuder obegränsad surf upp till ca 32MBit/s och dessutom 120 minuter samtal och 200 sms per månad i Tres nät. Nackdelen är att de har slut på simkort just nu men förhoppningsvis kommer det nya snart.

Jag ringer för lite mer än så men om det tar slut får man väl testa Viber eller Skype.

Joors

Hos deras konkurrenter på Joors får du just nu 5GB surf i Telias nät med hastigheter upp till ca 10MBit/s. Det kostar tyvärr 314kr i engångsavgift för att få simkort (deras sida visar inte med moms, riktigt fult! Står inte jättetydligt att de lägger på en fraktavgift á 19kr på priset. Jag misstog den för momspålägg). Jag lyckades inte heller köpa med bank eller kort så tröttnade och fick ta på faktura vilket blev 29kr extra. Alltså totalt 343kr (295+19+29) och inga samtal eller sms till skillnad från Wifog. Men kanske har bättre teckning och/eller mindre reklam (ren spekulation) så värt att testa.

Eftersom det är gratis är väl det värsta som kan hända att man inte är nöjd och skiter i att använda det. Ska bli spännande att testa hur det fungerar när simkorten kommer 🙂

Intressant inlägg?

Prenumerare på vårat RSS?

Kommentarer (3) Trackbacks (0)
  1. Joors priser visas ju visst med moms. Det är väl snarare fraktavgiften som gjorde att kostnaden ökade för dig?

  2. Hej,

    Mitt namn är Dilara och jag är en frilansare som arbetar på Promo-Logic som är en online mediaverksamhet. Jag letar efter kvalitetshemsidor där jag kan publicera artiklar för våra olika kunder. Jag skulle vilja erbjuda dig en fast ersättning för att skriva och publicera en artikel för en av våra klienter på teknikdagboken.se. Om du är intresserad får du väldigt gärna låta mig veta det så kan jag ge dig mer detaljer. Om du äger några andra hemsidor vill jag gärna ha URL-adresser till dem så att jag kan granska dem för att publicera en artikel.

    Jag ser fram emot att höra från dig!
    Med vänliga hälsningar,
    Dilara Lundgren


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.