Det händer mycket just nu. Förutom att det är OS på TV med spännande tävling (Grattis till Charlotte Kalla!) pågår också Mobile World Congress i Barcelona, en större mässa med fokus på mobiltelefoner.

En nyhet som jag tycker är extra intressant är att Adobe senare i sommar (Juli) planerar att släppa sin AIR-plattform till Android. Denna nyhet är inte intressant enbart pga att det kommer ny teknik till Android utan för att Adobe på sistone verkar vara på krigsstigen med både Google och Adobe. Apple hävdar att Flash är buggigt och drivs av lata utvecklare samt att Google försöker ta död på iPhone.

Visst, jag förstår att de är sura på Google med all den extra konkurrens det innebär med Googles operativsystem för mobiler, Android. Men varför gå så hårt åt en så stor spelare som Adobe? Apples nya surfplatta iPad kommer t.ex. inte ha stöd för Flash, vilket innebär att man inte kommer kunna surfa på tusentals stora internetsidor.

Sen tidigare har Apple ogillat att man hänvisar till Android i deras AppStore och blockat Google Voice. iPhone är enligt mig en riktigt bra telefon men jag tycker inte om Apples sätt att försöka styra marknaden.

Det var lite kuriosa, nu till Android och lite gladare nyheter. En hel drös nya Android-telefoner har presenterats på MWC hittils såsom en telefon med full-querty-slide, fulaste? mobilen hittils, nya Sony Ericsson telefoner och en telefon från Samsung med inbyggd projektor som de kallar för Halo.

Fler Androidmobiler presenterades men dessa stack ut på ett mer betydande sätt.

En annan nyhet är att TAT, The Astonishing Tribe, som bland annat utvecklat gränssnittet i standard android, ämnar att släppa en ”hemskärmsapplikation” med 3D effekter till android. Med hemskärmsapplikation menas det gränssnitt du ser när du navigerar runt i standardgränssnittet på din telefon. En video på hur det kan se ut följer:

Här kommer lite bilder på de nya telefonerna (inklusive en netbook och en tablet).